bedreigde dieren

Bedreigde dieren

Published On 20/04/2013 | By admin | dieren

Bedreigde dieren

In dit artikel lichten we maar een kleine  greep uit de rode lijst van de bedreigde dieren.

Aziatische olifant:

Zijn leefgebied zoals zijn naam ook al zegt: Azië. De olifant is kleiner dan de Afrikaanse olifant en heeft een gewicht tussen de drieduizend en vijfduizend kilo. De Aziatische olifant kan in het wild ongeveer 60 jaar worden.   IUCN status van de Aziatische olifant is bedreigd.

 

Aziatische olifant

Kleine Panda (Rode panda)

Ook de leefgebied van de rode panda ook wel kleine panda genoemd is Azië. Het liefst eet het dier bamboe. De rode panda weegt tussen de drie en zes kilo. Naast kleine panda en rode panda wordt het dier ook wel katbeer genoemd. De IUCN status van de rode panda is kwetsbaar. 

Meer informatie omtrent de rode lijst vind u hier: Klik hier

Bengaalse tijger

Het leefgebied van de Bengaalse tijger is in het Indisch subcontinent een gebied in Zuid-Azië waarin landen als India, Bangladesh  Pakistan, Sri Lanka en delen van Nepal, Bhutan, Myanmar en China liggen.  De mannetjes hebben een gewicht tussen de honderdtachtig (180) kilo en tweehonderd achtenvijftig kilo (258). IUCN status van de Bengaalse tijger is Bedreigd. 

Naast de Bengaalse tijger worden de Sumatraanse tijger, Amurtijger, Noord-Indochinese tijger en de Chinese tijger bedreigd.

bengaalse tijger

 Zwarte Neushoorn

De Zwarte Neushoorn is zeer bedreigd. Het gewicht van de Zwarte Neushoorn zit tussen de negenhonderd (900)  kilo en dertienhonderd (1300) kilo  Zijn leefgebied is te vinden in Afrika op de de Savannen in Oost- en Midden-Afrika. De reden dat het dier met uitsterven word bedreigd komt voornamelijk door de stropers. Zij doden het dier voor de hoorns. De hoorns worden gebruikt voor het maken van messen en dolken. Ook gebruiken Chinezen de hoorns om er geneeskrachtige poeders van te maken. IUCN status van de Zwarte Neushoorn: Kritiek. 

Naast de Zwarte neushoorn worden ook bedreigd de Javaanse Neushoorn en de Sumatraanse Neushoorn

zwarte neushoorn

Schroefhoorngeit

Schroefhoorngeit ook wel Markhoor genoemd leefgebied bevind zich in het westelijke gedeelde in Himalaya. De Schroefhoorngeit heeft zijn naam te danken aan zijn hoorns. De mannetjes wegen tussen de tachtig (80) kilo en honderdtwintig (120) kilo. IUCN status van de Schroefhoorngeit is Bedreigd. 

 Schroefhoorngeit

 

Alle soorten mensapen

Ook de mensapen komen voor in de rode lijst van IUCN.

De soorten mensapen die in de lijst voorkomen:

  • Gorilla
  • Orang-Oetan
  • Chimpansee’s
  • Bonobo
  • en alle Gibbons

Gorilla 

Gorilla’s komen in het wild voor in Centraal en West Afrikaanse regenwouden. De Mannetjes wegen tussen de honderdveertig (140) kilo en de honderdvijfenzestig  (165) kilo.  De gorilla komt voor op de lijst omdat het een doelwit is van stropers.

Gorilla

Dit was een kleine greep uit de totale lijst van IUCN we hebben een kleine greep uit de lijst van IUCN laten zien.

Deel dit artikel en laat zien dat ook jij vind dat het uitsterven van dieren moet stoppen!

 

 

Like this Article? Share it!

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>